Om

Hej!

Jag heter Hanna Johansson och frilansar som språkkonsult under namnet Johanssons språkkonsulteri. För att få titulera mig språkkonsult har jag studerat tre år på språkkonsultprogrammet på Göteborgs universitet. En sådan utbildning har gett mig breda kunskaper inom sådant som textredigering, grammatik, språkriktighet, språkrådgivning och klarspråk.

Att hjälpa andra skribenter med deras texter är dock den stora motivationen bakom mitt arbete. En god idé och ett starkt budskap är alltid de viktigaste ingredienserna i en bra text. Men om de inte paketeras på ett språkligt korrekt och lättillgängligt sätt kan uppmärksamheten dras till fel saker, vilket gör att budskapet går om intet. Mitt jobb är helt enkelt att hjälpa dig att skriva den text som du vill att din mottagare ska läsa.

När jag inte arbetar med att förbättra andras texter så skriver jag gärna på mina egna. Skönlitterärt skrivande och läsande har länge varit ett stort intresse för mig. Det är mycket tack vare detta intresse som jag valde mitt yrke.

 

Förutom allt detta skrivande, läsande och redigerande så tycker jag också om att umgås med mina katter och ta långa skogspromenader.