Tre skrivtävlingar

I det här inlägget tipsar jag om tre skrivtävlingar som pågår just nu. Kanske är någon intressant för dig?

Bonnier Carlsens stora manustävling

Det här är tävlingen för dig som skriver kapitelböcker som riktar sig till barn som är mellan 7 och 12 år. Förstapriset är ett utgivningskontrakt och en prissumma på 100 000 kr. Andra- och tredjepristagaren får 25 000 kr vardera. Sista datum är 3 januari 2020, så än finns det en del tid kvar att slipa på den där perfekta berättelsen. För mer information, följ den här länken: Bonnier Carlsens stora manustävling.

Novelltävling med docktema hos Magic Frigren Press

I den här tävlingen kan du delta dels genom att skicka in en novell med docktema (max 15 000 tecken), dels genom att skicka in en konstnärlig framställning inom samma tema (upplösning: 330 DPI). Sista datum är 1 juli 2019. Följ den här länken för mer information: Novelltävling hos Magic Frigren Press.

Skrivarsidans dikttävling 2019

Temat för den här dikttävlingen är döden. Skriv en dikt eller prosadikt på max en A4-sida där du tolkar temat, och skicka in den senast 18 september 2019. Du tävlar om att få delta i diktantologin Revansch 2020, exemplar av antologin, och en prissumma på 500 kr. För mer information, följ den här länken: Skrivarsidans dikttävling 2019.

Publicerad av Johanssons språkkonsulteri – Hanna Johansson

Jag driver Johanssons språkkonsulteri där jag hjälper dig att förbättra dina texter. Behöver din text en professionell korrekturläsning eller språkgranskning? Är du intresserad av skrivhandledning? Skicka ett mejl till johanssonssprakkonsulteri@gmail.com.