A Cup of Coffee – Petrus Matiros

Om ”A Cup of Coffee”: 

Detective Ed Dubois discovers a news article about the death of a 16 year old boy, ”John Kershaw”, who is the son of to the owner of a major surveillance and security company who dies on a Sunday at Emerald Harbor. The story follows the case where Ed uses all his skills and knowledge to find out what really happened that Sunday. Why is he being followed? The Central bank’s money is mysteriously disappearing and then when Ed finally finds a solid clue, the ones going against Ed strikes first. 

Another day, another case and another cup of coffee.

Hittills har alla egenutgivna verk som jag har recenserat varit romaner, men den här gången tog jag mig an en novell. Alla andra verk som jag har läst har dessutom varit på svenska, men ”A Cup of Coffee” är skriven helt på engelska.

Novellen finns att läsa gratis på Wattpad, vilket innebär att du som läser kan lämna kommentarer och prata direkt med författaren. Jag har själv inte läst något på Wattpad innan, men det verkar faktiskt vara en riktigt bra plattform för skribenter.

Novellen är indelad i sex kapitel. Varje kapitel innehåller en illustration som hjälper till att sätta rätt stämning för det aktuella avsnittet. Jag önskar att fler författare använde illustrationer i sina verk, det bidrar verkligen till helheten!

Matiros lyckas skapa spänning och humor i sin novell. Den innehåller många träffande beskrivningar och invecklade spår som leder detektiv Dubois mot lösningen på handlingens gåta. Trots att språket inte alltid är perfekt, dras man lätt in i berättelsen och blir snabbt nyfiken på upplösningen. 

Novellen passar för dig som 
– gillar deckarhistorier 
– vill läsa på engelska 
– gärna för en dialog med författaren
– vill läsa något när du är ute på språng. 

Novellen kan du läsa genom att klicka HÄR. Passa också på att lämna en kommentar till författaren!

Publicerad av Johanssons språkkonsulteri – Hanna Johansson

Jag driver Johanssons språkkonsulteri där jag hjälper dig att förbättra dina texter. Behöver din text en professionell korrekturläsning eller språkgranskning? Är du intresserad av skrivhandledning? Skicka ett mejl till johanssonssprakkonsulteri@gmail.com.