Kärnpartiet – Nils-Petter Löf

Om Kärnpartiet:

En händelse, som kommer att kallas Stockholms andra blodbad, inträffar i demokratins kärna, precis utanför Rosenbad. 

Ett tjugotal vakter, förbipasserande och journalister avrättas hänsynslöst i den värsta terroristattacken i modern tid. Alla förövare tar sitt eget liv, men kvar är en ensam oskadd överlevare utan ens så mycket som ett skrubbsår. Den  ensamma överlevaren är Sveriges statsminister som, utan att någon kan ge en tydlig förklaring, överlevt attacken.

En rad mystiska händelser tar sin början och drabbar flera miljoner människor. Allt med fokus på att ta ned landets huvudstad.

Vem ska vi lita på när hela tanken är att få oss att tvivla på oss själva?

Kärnpartiet är en spänningsroman med fokus på teman som politik, terrorism och vad som händer när en liten grupp tror sig veta vad som är bäst för hela samhället. Handlingen utspelar sig till största delen i Stockholmsområdet, även om även andra platser i Sverige då och då får ta över.

Vi får följa en samling av vitt skilda karaktärer, som bland andra youtubern Frida, uteliggaren Göran och Kärnpartiets ledare Cecilia Eklund. Alla de här karaktärerna levandegörs genom hur de uttrycker sig, vilken bakgrund de har och vilka beslut de fattar. För ett litet tag sedan lyssnade jag på Zverige i mitt hjärta av samma författare, och även där lade jag märke till att karaktärerna var mycket väluttänkta och välskrivna. Min slutsats bli därför att Löf är otroligt duktig på att komma på och beskriva personer som det är intressant att följa, och det är något som definitivt förtjänar att lyftas fram.

Något annat som bör lyftas fram är den karaktärsutveckling som sker under bokens gång. Utan att avslöja för mycket, kan jag säga att det händer en hel del med de människor och grupper som vi får följa – vilket bidrar till att de känns ännu mer verkliga.

Eftersom handlingen cirkulerar kring ett terrordåd och ett politiskt parti med ganska extrema åsikter, så är det svårt att inte dra paralleller till samhället runt omkring oss just nu där liknande spänningar förekommer. För min del gör det att bokens handling blir mer intressant och skrämmande – på ett positivt sätt. Jag vill ju som bekant bli berörd av det jag läser, och det blir jag av en bok med så här pass aktuellt tema. Att det dessutom finns en god portion samhällskritik i den är en välkommen bonus.

Boken passar för dig som
– vill läsa om ett ”i värsta fall”-scenario
– tycker om att följa välskrivna karaktärer
– vill läsa något som utspelar sig i Sverige
– gillar att läsa något samhällskritiskt.

Kärnpartiet kan du köpa på bland annat Adlibris och direkt från Whip Media. Den finns dessutom som ljudbok hos Storytel.

Publicerad av Johanssons språkkonsulteri – Hanna Johansson

Jag driver Johanssons språkkonsulteri där jag hjälper dig att förbättra dina texter. Behöver din text en professionell korrekturläsning eller språkgranskning? Är du intresserad av skrivhandledning? Skicka ett mejl till johanssonssprakkonsulteri@gmail.com.

En tanke på “Kärnpartiet – Nils-Petter Löf

Kommentarer är stängda.