Bra att veta innan du mejlar mig

Din första kontakt med mig sker oftast via mejl och ibland är det kanske inte helt enkelt att veta vad du ska inkludera i ditt mejl och vad du kan förvänta dig från vår första kontakt. Här tar jag upp fyra saker som kan vara bra att veta innan du hör av dig.

Jag vill titta på din text innan jag ger dig ett pris och en tidsplan

Texter kan se väldigt olika ut och behöver olika mycket jobb, även om de befinner sig inom en och samma genre. Därför behöver jag få se det du har skrivit innan jag kan säga vad det kommer att kosta och hur lång tid det kommer att ta för mig att arbeta med din text. Det gäller oavsett om du vill ha en korrekturläsning, en språkgranskning eller en djupare redigering av din text.

Tjänsten du först har tänkt dig kanske inte passar bäst för dig

Eftersom jag tittar på din text innan jag ger besked om sådant som pris och tidsåtgång, har jag tidigt också chansen att se vad just du och din text behöver. Ibland kan det vara så att man tror att man behöver en korrekturläsning när man egentligen behöver en språkgranskning. Andra gånger kan det vara olämpligt för mig att göra en djup redigering (som t.ex. när det gäller uppsatser och examensarbeten) och då kan rådgivning passa bättre.

Du måste inte veta vad du vill ha för hjälp

Det är helt okej att inte vara säker på vilken typ av tjänst som passar dig bäst. Skicka iväg ett mejl där du berättar lite om din text, dess syfte och vad du har kört fast med så hjälper jag dig vidare (och glöm inte att bifoga själva texten så att jag kan kika på den!).

Det kan ta lite tid innan din text blir klar

Som egenföretagare är planering A och O, och i största möjliga mån försöker jag ha mitt schema klart ett par veckor i förväg så jag vet hur mycket jobb jag har framför mig och hur jag behöver disponera min tid. För dig som kund innebär det att jag tyvärr inte alltid kan ta mig an din text med kort varsel. Ibland har jag dock luckor, så du kan alltid skicka iväg ett mejl och se. Men bäst är det om du hör av dig med god framförhållning så att vi kan planera för att din text ska bli klar så smidigt och snabbt som möjligt.

Publicerad av Johanssons språkkonsulteri – Hanna Johansson

Jag driver Johanssons språkkonsulteri där jag hjälper dig att förbättra dina texter. Behöver din text en professionell korrekturläsning eller språkgranskning? Är du intresserad av skrivhandledning? Skicka ett mejl till johanssonssprakkonsulteri@gmail.com.